AB ERASMUS+ İTALYA, NAPOLİ

AB ERASMUS+ Projesi kapsamında İtalya, Napoli´ ye gidilmiştir.

Okulumuzun Avrupa Birliği Erasmus + Ana Eylem 2 Stratejik Okul Ortaklığı projesi SAFTAS Kapsamında;

13 Mart 2015 ‘te İtalya’nın Napoli kentine ilk öğrenci hareketliliğimizi gerçekleştirdik.

Projede etkin görev alan öğrencilerimiz;

Canan Kardelen EROL, Buse YETGİN,Eylem Sena ÖZCAN, Doğukan Berk EKER ve İlkan KARUL , öğretmenleri Funda Çınar ve Evren KÜÇÜKSORGULU ile birlikte

Napoli’de İtalyan ev sahiplerinin yanı sıra  Fransa, İspanya, Polonya ve Yunanistan´dan gelen yaşıtlarıyla birlikte bir hafta boyunca sinema ve tiyatro eğitimlerine katılıp, ürettikleri eserleri sergilediler.

Sinema ekibimizin ürettiği kamu spotu ve Three Idiots filminden yeniden yorumlayarak çektikleri bir sahneyi gösterime sundular ve büyük beğeni topladılar.

Napoli kentindeki İtalya Ulusal Tv Kanalı RAI stüdyolarını gezdiler. Dizi ve programların çekildiği stüdyoları ve kumanda odalarını gezerek, kurum müdürü tarafından bilgilendirildiler ve teknik cihazları yerinde inceleme fırsatı buldular.

Tarihi San Carlo Tiyatrosu´nda Falstaff adlı operayı izlediler. Barok sanat akımının ilk büyük sanatçısı İtalyan ressam M.Caravaggio´nun eserlerinin sergilendiği müzeyi gezdiler.

2000 yıl önce Vezüv yanardağının patlamasıyla lavlar altında kalan Pompeii Antik Kenti ziyaret ettiler.

Yeni görevleriyle Kasım ayında İspanya´da buluşmak üzere ülkelerine döndüler.

Yayın: 27.04.2016 - Güncelleme: 11.12.2017 12:09 - Görüntülenme: 3577