Oku Bırak

" Oku-Bırak" Kitap okuma projesi düzenlendi. Proje için öğrencilerden kitap toparlandı. Oku-Bırak kitaplıklarındaki kitaplar öğrenciler tarafından okunmaktadır.

Okulumuzda 2016-2017 eğitim-öğretim yılında " Oku-Bırak " Kitap okuma projesi düzenlenmiştir.

Bunun için okul idaresi tarafından " Oku-Bırak " kitaplıkları ve köşesi yaptırıldı.

Projenin amacı kitap okuma alışkanlığı olmayan, kitap alamayan ve bir şekilde kütüphaneye gidemeyen öğrencileri kitapla buluşturmaktır.

Proje için kitap satın alınmıyor. Okuldaki her öğrenci bir veya iki kitap getiriyor. Getirilen bu kitaplar Milli Eğitimin temel amaçları ve lise düzeyine uygunluğu açısından Türk Dili ve Edebiyatı zümresi tarafından kontrol edildikten sonra kaşe basılarak " Oku-Bırak " kitaplıklarına yerleştirilmektedir. Öğrenciler herhangi bir defter ya da çizelgeye kayıt yapmadan kitapları alıp okuyup tekrar getirmektedir. Projenin adı " Oku-Bırak " bunu anlatmaktadır.

Yayın: 06.03.2017 - Güncelleme: 22.03.2024 13:16 - Görüntülenme: 816

Etiketler :