Okulumuz Tarihçesi

Genel Lise olarak 1994 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan, daha sonra yabancı dil ağırlıklı lise olarak bünyesine katılan programla birlikte 2005 yılına kadar aşamalı olarak başarı grafiğini yükselten okulumuz İstanbul’da faaliyet gösteren resmi ve özel 800 lise arasında ilk 100’e girmiş ve öğrencilerinin ÖSS’de ilk yüz kişi arasına girmesi mutluluğunu yaşamıştır.

2005 – 2006 eğitim öğretim yılı itibariyle Anadolu Lisesi statüsünü almıştır. 2007’de tüm genel lise öğrencilerini mezun eden okulumuz 2007–2008 eğitim öğretim yılında da yabancı dil ağırlıklı lise öğrencilerini mezun etmiştir. Okulumuz Anadolu Lisesi olarak 2008 – 2009 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.

2013 yılı itibariyle okulumuzda 23 derslik, fizik laboratuvarı, kimya laboratuvarı,bilgi teknoloji sınıfı, resim atölyesi, müzik odası ve konferans salonu bulunmaktadır. Ayrıca 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan bir de kapalı spor salonumuz bulunmaktadır.

Milli eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerini bilimsel düşünme ve öğrenme yöntemleriyle, sorumluluklarını bilen, insan haklarına saygılı, bilime ve sanata duyarlı, ülkesini ve ülkesinin sorunlarını tanıyan, ulusun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunabilecek bireyler olarak yetiştirmek, bilgi çağının gerektirdiği bilgi, beceri değerleriyle donatmak ve yüksek öğretime hazırlamayı kendisine misyon edinmiştir.

Yayın: 29.09.2017 - Güncelleme: 22.03.2024 12:35 - Görüntülenme: 4617