T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi

Muharrem Ayı

Sevgi ve İyilik kulubümüzün Muharrem Ayı etkinlikleri.

    Sevgi Ve İyilik Kulübü olarak, 05/11/2015 tarihinde ''Muharrem ayı, Ehl-i Beyt kültürü ,paylaşmak ve sevgi üzerine'' söyleşi yapmak için Kartal Cemevi ve Kartal Müftülüğü ziyareti yapılmıştır. Okulumuzdan 10 öğrenciyle yaptığımız ziyaretlerde, ilgili kurumlarda ilgiyle karşılandık.Kartal Cemevi Dedesi Mustafa Düzgün; ''Muharrem'in oruç ayı olduğu, şefkat  ve sevgi kaynağımız olan gönlümüzün olabildiğine kabardığı günler olduğunu; Hz.Hüseyin Efendimizin acılarının hissedildiği günler olduğunu ifade ettiler.Hz. Hüseyin mazlumiyetin sembolüdür.Kötüler ve kötülük hisleri olana karşı Hz. Hüseyin gönlünün ve duruşunun önemini ifadelendirdiler.'' Mustafa Bey, Cemevi ve Cem kültürü noktasında da bilgiler sundular.Akabinde Cemevi Vakfı yönetimi ile tanışma yapıldı.

    Kartal Müftüsü Mustafa Baytar,ziyaretimizde ; ''İslam'ın maneviyat, ilim ve kardeşlik sac ayakları ile insanlığa rahmet olduğunu; Muharremin kardeşlik ve iyilik gibi temel İslami değerlere meyli daha da artırdığını ifade ettiler.Muharrem felaha ulaşmaktır.Bir çok peygamberin sıkıntısından bu günlerde kurtulduğu; Allah'ın inayetiyle sahil-i selamete çıktıklarını belirttiler.Muharrem ayı ve aşurenin birlik ve beraberliği tesiste değerini anlattılar.''

 

    Bizleri kabul eden bu değerli maneviyat değerlerine teşekkür ediyoruz. Başta müdürümüz Türkay Koyuncu ve okul idaresine Kulübümüze desteklerinden dolayı saygılarımızı sunarız.

 

Muharrem Ay ıMuharrem Ay ıMuharrem Ay ıMuharrem Ay ı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2015 - Güncelleme: 22.03.2024 13:02 - Görüntülenme: 1656
  Beğen | 0  kişi beğendi