Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi

Adres
Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi, Topselvi Mahallesi, Lise Sokak No14, 34873 Kartal/İstanbul, Türkiye
Vizyon
Ülke olarak kalkınma ve çağdaşlaşmada temel görevin gençliğin eğitiminden geçtiğinin bilinciyle; okulumuzun ve bulunduğu çevrenin ekonomik, sosyal ve bilimsel olanaklardan yararlanacak bilgi çağının gerektirdiği bilgi, beceri, değer ve teknolojinin etkin kullanımını sağlamak, okulumuzu eşdeğer kurumlarla yarışacak düzeye erişmiş kaliteli, seçkin bir kurum haline getirip, en iyiye ulaşmaktır.
Misyon
Bizler; Milli eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerimizi (öğrenicilerimizi); bilimsel düşünme ve öğrenme yöntemleriyle, sorumluluklarını bilen, insan haklarına saygılı, bilime ve sanata duyarlı, ülkesini ve ülkesinin sorunlarını tanıyan, ulusunun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunabilecek bireyler olarak yetiştirmek, bilgi çağının gerektirdiği bilgi, beceri değerleriyle donatmak ve yüksek öğretime hazırlamak için varız.
Başarılar
2009 Yelken Türkiye Birinciliği - 2009 Kürek Çekme Türkiye Birinciliği - 2008 Liseler Arası Müzik Yarışması Türkiye Birinciliği - 2012 Nike Halı Saha Ligi Türkiye İkinciliği - 2009 "Atatürk" Konulu Şiir Yarışması İstanbul Birinciliği- 2011 Bireysel Scrabble İstanbul Birinciliği - 2009 AB Bilgi Yarışması İstanbul İkinciliği - 2011 Scrabble İstanbul İkinciliği - 2011 "100 Soruda Edebiyat" Yarışması İstanbul 3. lüğü - 2011 Edebiyat Yarışması İstanbul 4. ve 5. liği - 2011 TÜBİTAK Proje Yarışması Yarı Finali - 2013 Sâmiha AYVERDİ Kitaplarını Okuma Yarışması İstanbul 1. liği - 2013 Liseler arası Geometri Yarışması İstanbul 4. lüğü - 2014 İngilizce Dil Yarışması İstanbul 3. lüğü - 2014 Liseler Arası Bilgi Yarışması İstanbul 4. lüğü - 2014 Türkiye Kupası Kürek Yarışları Türkiye 2. liği .
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Başlagıç: 09:00 Bitiş : 16:10
Metro Ethernet
Ulaşım
Yol Tarifi : E-5 Karayolundan Kadiköy istikametinden gelirken: Kartal köprüsüne girmeden önceki sapaktan, kartal istikametine doğru gidilir. ilk ışıklardan( sağda yemek center vardır) sola U dönüşü yapılır. 50 mt ileride bulunan üstgeçit geçilince ilk sağa dönülerek düz gidilir.
Servis Bilgisi
Okul servisimiz vardır. Gün içerisinde, girişte bulunan bekçi kulübemizden kayıt yaptırılabilir.
Yerleşim Yeri
Kartal metro durağına 5 dakika mesafede. İlçe Merkezine 3 km.
468,207 - 487,530
Sportif Etkinlikler
Türkiye Korfbol Milli Takım Antrenörü olan Beden Eğitimi Öğretmenimiz Berna GÖKSOY önderliğinde Korfbol takımımız oluşturulmuştur. Voleybol, Basketbol, Futbol , Masa Tenisi, Badminton branşlarında okul takımlarımız dereceler yapmıştır. Bireysel sporlarda Hapkido Türkiye 1. liği, Muay Thai İstanbul 1. liği ve Türkiye 3. lüğü, Boks İstanbul 2. liği başarılarımız vardır.
Bilimsel Etkinlikler
Öğrencimiz Metin ÖZYİLDİRİM , 39 farklı ülkeden ve ABD´deki 26 eyaletten toplam 306 öğrencinin 2015 yılında katıldığı, NASA (HLCA) programına seçilen ilk Türk öğrenci olmuştur. İl, ilçe ve Uluslararası yarışmalara katılım sağlanmaktadır. Yıl içerisinde öğrencilermizin maket çalışmaları sergilenmektedir.
ERASMUS + , SAFTAS, Oku bırak projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ERASMUS + , SAFTAS Projeleri ile Öğrenci ve Öğretmenlerimiz yurtdışında eğitim faaliyetlerine katılmaktadır.